Poštujte saobraćajne propise u Sloveniji

Bez autora
Apr 25 2010

U vreme prvomajskih praznika u Sloveniji će biti pooštrene kontrole na svim putevima, upozorava policija, a gorivo je skuplje nego u regionu. Saobraćaj će biti posebno opterećen na pravcima prema graničnim prelazima sa Hrvatskom, Austrijom i Italijom. Poređenje cena benzina i dizel goriva pokazuje da se putnicima kroz Sloveniju više isplati kupovina goriva u inostranstvu. U Sloveniji litar 95-oktanskog benzina košta 1,21 evro a u Hrvatskoj 1,18 evra, koliko i u Srbiji, dok je u Makedoniji i BiH cena šest centi manja. U Italiji, Nemačkoj i Austriji su cene nešto više, a od pumpe do pumpe se razlikuju i za po deset centi. U proseku u Italiji za litar 95-oktanskog benzina treba izbrojati 1,39 evra, u Austriji 1,22 evra a u Nemačkoj 1,44 evra, s tim što treba izbegavati točenje benzina u velikim gradovima i na autoputevima, gde su cene više. Po pravilu, veći trgovci naftnih derivata su skuplji, dok su manji trgovci i samouslužne benzinske pumpe jeftinije.

Poštujte saobraćajne propise u SlovenijiU vreme prvomajskih praznika u Sloveniji će biti pooštrene kontrole na svim putevima, upozorava policija, a gorivo je skuplje nego u regionu.

Saobraćaj će biti posebno opterećen na pravcima prema graničnim prelazima sa Hrvatskom, Austrijom i Italijom.

Poređenje cena benzina i dizel goriva pokazuje da se putnicima kroz Sloveniju više isplati kupovina goriva u inostranstvu.

U Sloveniji litar 95-oktanskog benzina košta 1,21 evro a u Hrvatskoj 1,18 evra, koliko i u Srbiji, dok je u Makedoniji i BiH cena šest centi manja.

U Italiji, Nemačkoj i Austriji su cene nešto više, a od pumpe do pumpe se razlikuju i za po deset centi.

U proseku u Italiji za litar 95-oktanskog benzina treba izbrojati 1,39 evra, u Austriji 1,22 evra a u Nemačkoj 1,44 evra, s tim što treba izbegavati točenje benzina u velikim gradovima i na autoputevima, gde su cene više.

Po pravilu, veći trgovci naftnih derivata su skuplji, dok su manji trgovci i samouslužne benzinske pumpe jeftinije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik